Friday, 28 December 2012

Kera Di hutan Di Susukan, Anak Di Rumah Mati Kelaparan

Posted by Farhana Isa at Friday, December 28, 2012 0 comments
Tak pernah jumpa kera dalam hutan, tp tadi lalu dekat satu building dalam kampus td, mmg bnyk kera bergayut kt situ..huahuahua..
 
Mode : Sedih sebab terasa gagal menjadi ketua yang baik..
 
Ye ke gagal, mungkin perkataan yg paling sesuai adalah belum cukup baik sebagai seorang ketua..sama je kan..
 
Bertemu lg di penghujung tahun dan seperti biasa setiap manusia memasang azam..samada azam menjadi kenyataan atau sekdar angan2 mat jenin..tak terkecuali pada diri sendiri, mau menjadi yang lebih baik dari tahun sudah..baik dan terus baik..hakikatnya bagaimana? Seolah-olah strategi yg diatur telah silap dan akan menjadi lebih parah andai tidak diubah corak permainannya..namun sampai bila? Dan yang pastinya, aku x nak menjadi Rajagobal kedua plak lepas ni..
 
Seperti perumpaan di atas, siapa kera siapa anak? Erm, mungkin terpaksa akui kesilapan itu..anak di depan mata telah rasa diabaikan kerana sibuk menjaga si kera yang seolah2 kelaparan dan pandai merayu kasih dan simpati..kesian sang anak..(sekadar perumpaan dan tidak memaksudkan sesiapa sebagai kera atau anak..harap faham)
 
Sejujurnya, saya mohon maaf andai anak-anak itu terasa terbiar, dan saya sebagai manusia biasa ada kelemahan dan kekurangan..Hari ni, pulang ke situ pada tengahari Jumaat dengan rasa sayu dan kehilangan..seolah-olah tiada lagi keluarga tempat bergantung dan bermanja..Sunyi sepi..si kera telah lepas bebas, rasa bahagia, tp apa dah jadi dengan si anak?
 
Tanggungjawab harus diteruskan, dan pada anak-anak, doa cuma satu..jgn jauh dari sy, sbb sy masih perlukan kalian..
 
Sekali lagi, saya mohon maaf...
 

Saturday, 15 December 2012

Sayonara Bandung...

Posted by Farhana Isa at Saturday, December 15, 2012 0 comments
Org kata hujan emas di negara org, hujan batu di negeri sendiri..tp negeri sendiri lebih baik kan..ape maksudnya tu..haha..masuk hari ketiga rasa nak lompat balik Malaysia dah..mula la rindu merindu..haha..mak pun demam dah, terpaksa la aku kuatkan semangat gak menguruskan beg2 kami tu..last2, aku pun telan Panadol jgk..


sempat singgah di Kartika Sari, beli kek


Flight dah sampai

Alhamdulillah, sampai Malaysia jam 230 petang pada 30 November 2012..so, sekali lg la terpaksa kuatkan semangat, berjalan menuju kereta yang diparking hampir 1.5 KM dari terminal...opss, abg2 motor x yah la nak hon2 sy, sy tau sy cun, jln lenggang kangkung lg..sbb dah penat tau...bkn nak kasi tumpang kan3..hambik, melayang RM 70 hinggit parking je..
Yang paling syahdunya tu, terus kena balik Johor...ish, x boleh terjangkau dek fikiran Cik Farhana ni kuat gile erk..haha
Tamat sudah cerita Bandung..haha :)


Bandung Part III

Posted by Farhana Isa at Saturday, December 15, 2012 0 comments
Hari Ketiga..

Kami bangun awal, sbb tak biasa dgn kesiangan hari di sana..subuh pkl 4 lebih dan pkl 5.15 pagi tu dah macam pkl 7 pagi Malaysia..huhu

sekitar bawah hotel sambil tggu supir smpi




Off ke Tangkuban Perahu..cantik tempat tu, seolah2 mcm berada betul2 bawah awan..erm, suka3




Yan pow duit kak ngah..







sms sape la tu ek...haha..atas puncak pun ade line kan3

Monday, 10 December 2012

Bandung Part II

Posted by Farhana Isa at Monday, December 10, 2012 0 comments
Hari kedua, sementara menunggu Yan habis kelas, kami mulakan perjalanan ke Pasar Baru...tempat shop2 la tu...7 tingkat semuanya, penuh dgn kain baju..dari pandangan pakar analisis tak bertauliah ni, harga barang kt sna agak murah lah...boleh tahan la...3x ganda dari baju2 di Kenanga Wholesale City kt Jalan San Peng tu..




Off to Pasar Baru






Banjir Kilat..mcm Kolumpo jgk ler ni


Indonesia pun hargai SUDIRMAN tau

Dalam jam 3, kami bergerak semula ke Jatinangor, dah janji dgn Yan, dia nak ikut trip utk hari ketiga tu ke Tangkuban Perahu..kebetulan Khamis dia x de kelas...ptg tu, sempat la kami ke beberapa Factory Outlet yang ada di Bandung..erm, biasa je kot sbb x bnyk sgt brg yg kitorang suka..tp harga murah la jgk
 Dalam salah satu FO



Sempat pose lg tu depan Fave Hotel, Braga


Sempat singgah kat Karaoke di hotel..erm, agak mahal caj nya, tp nak lepas kemaruk pny pasal..keh3



Monday, 3 December 2012

Bandung..here we come..part I

Posted by Farhana Isa at Monday, December 03, 2012 0 comments
Mak dah x sabar nak tgk anak dia, finally pada 27 nov lepas, terbang jgk la kami ke sana..mcm2 perasaan bila nak kena fly..maklumlah, sorang je nak urus semua plus cuti yg agak lama dan bnyk plak kerja2 yg perlu diselesaikan segera..tp sebab dah beli tiket, terpaksa la dgn berat hati pergi jgk la...jam 8 malam, yeaaa...sampai ke Bandung...erm, sejukkkkk ;)

Bilik tamu di UNPAD - takde aircond, waaa..x blh thn..huhu



First dinner, mak buat muka penat...tp sy lg penat ni...simpan dlm hati je la..haha




Tgh pikir berapa duit nak habis ni...haha

Pekan Jatinangor, Bandung
 

Jantung Masih Berdetik, Hati Masih Terasa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting