Wednesday, 6 November 2013

Percutian Tak Dirancang

Posted by Farhana Isa at Wednesday, November 06, 2013
Awsome gile Farhana, 13 jam tido tak bangun2..haha..penat sgt lepas 2 hari travel dengan kakak menjelajah Perak..akhirnya sampai juga ke Pulau Pangkor..macam la jauh sgt Pangkor tu kan, walaupun tak jauh tp mcm2 halangan nak sampai ke sana walaupun berbelas kali dah jejak Pekan Lumut tu..boleh sesat lagi kt Pekan Manjung, yg paling ketara poyo nye sesat ke Hospital Sri Manjung...sgt melampau...huhu

Last minute decide nak travel, gerak dari rumah pun dah nak pukul 6 ptg, sampai di Lumut pukul 10 malam..hujan yang sgt lebat sepanjang Kuala Selangor hingga la Teluk Intan membataskan penglihatan mata yg rabun ni..huhu

Plan asal kami nak bermalam di pulau, tapi mcm biasa la Cik Farhana sorang ni, suka hati tukar plan, so cadangan ditukar hny pusing pulau je dan lepas tu keluar balik..jadi tak bermalam la sbb kami plan nak terus ke Batu Gajah plak...

Pulau Pangkor??? Takde la best sgt pun, panas je lebih..pantai pun tak cantik sgt...takde tarikan sgt pun dan bentuk muka bumi nya pun sgt la daif..first and last la kot pergi sana..tinggal kenangan je..

Kami sampai di Batu Gajah dalam pukul 4 petang..sebenarnya badan dah nak flat sebab malam tak dapat tido..tp makcik sorang tu tak reti penat...sampai la juga di Kellie Castle..istana berhantuuuuuu...tapi tempat ni sgt cantik dan tenang..sbb view atas bukit tu kot...pergh, nak kena memanjat tangga lagi...patah lutut makcik...tapi puas hati la, best juga bergambar kt atas tu..tp akhirnya sebelum turun tu, disebabkan tak boleh tahan letih sgt, terduduk jugak la ye...nasib tak pengsan ok...

Dengan tak sedar dirinya masih ada hati nak sambung drive ke Taiping plak..tapi disebabkan bukan la cuti sekolah banyak la hotel kosong lagi..So malam tu kami tidur di Hotel Taiping Perdana..sangat selesa dan best...bilik cantik dan breakfast sangat sedap...sangat sesuai untuk mengadakan kursus di sini tp malangnya selain Zoo Taiping tak ada apa yg menarik aku untuk datang di sini..boring la juga...kedai mamak pun tutup pukul 8 malam..ape punya live la kan..terasa asing sungguh kt sana...

dah berjalan pun berdua je kan, so kak long ambil gambar kita, kita amik gambir dia kan..smile ;)

Ada org sudi tlg amik gmbr kami dua org..huhu

tggu feri jalan...

awal pagi di jeti, org pun takde lagik

di parking bertingkat pekan Lumut

ready nak jenjalan walaupun tak tido semalaman



panas ok tiang tu..cover je nih




kacau pose org..


Restoran di Kellie's Cas
Kota Belanda
















0 comments:

Post a Comment

 

Jantung Masih Berdetik, Hati Masih Terasa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting