Saturday, 6 October 2012

Danau Toba..here we come..

Posted by Farhana Isa at Saturday, October 06, 2012
Setelah mebelah hampir 5 jam perjalanan dari bandar Medan ke Danau Toba akhirnya kami sampi juga ke syurga dunia..travel jgn ckp la, berlumba dgn bas dan ikut jalan2 yang kiri kanannya gaung..erm, tgk kami pny supir rilex je dia..mata masing2 bertahan tak tdo sepanjang jalan sbb takut sgt xcident...kah3...

makan tengahari dulu di Danau Toba



pekan Danau Toba..cuaca berangin dan sedikit sejuk di sini




Dermaga feri yang akan bawa kami ke Samosir Island...


Selepas lunch, kami ke Dermaga Feri untuk bermalam di Samosir Island...erm, agak lama jgk nak tggu feri ni sampai, rasa2nya feri ni gerak 25km/j je kot...bas pun blh naik feri ni...takut jer tgk..keh3...

Sambil2 tunggu feri sampai, rupanya ada tarikan di sini..budak2 kecil yang majoriti kaum batak rupa2nya bekerja tangkap duit...haha..bogel le semua terjun dlm air tasik yang dingin tu..erm, demi mencari sesuap nasi kan..kelakar pun ada, supir kami siap beli duit syiling sebab nak campak duit kat depa..haha


tgk bas tu...

yg separuh bogel je berani ambil..haha..ready nak lompat la tu...


hehe..x sabar nak check in hotel yang tercantik pemandangannya di Samosir Island plak...penat tul tapi berbaloi2...;)

0 comments:

Post a Comment

 

Jantung Masih Berdetik, Hati Masih Terasa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting