Thursday, 22 August 2013

Bersabarlah Wahai Hati

Posted by Farhana Isa at Thursday, August 22, 2013
Andai hati boleh dilihat deruannya, pasti hati aku yang paling laju arus dan tekanannya..lemah rasanya saat dan tika ini..hidup dikelilingi ramai manusia tapi masih terasa keseorangan..akhirnya malam tadi tumpah segala-galanya..ya, kelemahan sendiri, siapa yang gatal sgt reply msg si dia kan..ni la padahnya..lemahnya rasa..

Orang kata kalau kita terjaga jam 2-3 pagi, ada yang sedang perhati kita? betul ke? Malaikat ke? atau bayangan si dia..ntah la, apa yang pasti aku semakin tertekan..minggu depan final exam tapi apa pun tak sedia lagi..dengan keluarga yang semakin kerap mengunjungi rumah (bukan tak suka tapi masa amatlah tidak sesuai), dengan rakan sekelas yang tak matang lansung tu (pernah melalui fasa seperti dia, so biarkan aje)..dengan org yang kita sayang tinggalkan kita...

Erm, tak pernah terlintas nak hadapi rasa pilu di hati dengan perasaan kehilangan..tahniah lah sbb dia dah buat sy rasa nak mati sangat ni..makan tak lalu,tengok tv tapi fikiran ke lain, buka tutup mata muka dia je yang ada dalam fikiran ni..lepas solat tak payah ckp la, asyik berjujuran air mata..apa yang ku doa kan? erm, kalau mampu aku doa agar dia halal bagi ku syukur Alhamdulillah tapi pastinya itu tak mungkin akan terjadi..

Kawan setelah putus kasih? u tau tak kenapa kita tak akan boleh bertemu apa lagi nak menjadi seorang sahabat? erm,biarlah rahsia..

Bila kenangkan janji, saya rasa sakit..bila kenangkan u tak mampu buat apa yang u janjikan, saya rasa pedih..dua tahun sy ambil masa nak pulihkan hati setelah ditinggalkan dulu, sekarang rasanya ntah berapa lama lagi masa yang tinggal untuk saya...

Tak sabar nak habiskan Master yang sgt2 menguji kesabaran dan kekuatan tubuh badan ni..tapi wanita yang namanya Farhanah ni sifatnya degil walaupun hatinya tak secekal mana..semoga cahaya terang menyinari masa depanku..semoga peluang untuk berhijrah jauh dari kawasan Bangi dan sewaktu dengannya akan termakbul..amin


*** yang perginya itu cinta, pasti yang datang itu Jodoh..In Sha Allah ;)




0 comments:

Post a Comment

 

Jantung Masih Berdetik, Hati Masih Terasa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting