Monday, 23 March 2015

Repost - Dunia Baru

Posted by Farhana Isa at Monday, March 23, 2015 0 comments
Khamis lepas, kakitangan di ofis baruku menjalani kursus di De Palma Resort, Kuala Selangor...mmg kurang bersedia pada mulanya kerana baru sahaja bercuti selama 3 hari berada di kampung...dgn keadaan letih aku gagahi juga untuk bersama-sama dengan kakitanganku di sepanjang kursus berlangsung...

Kursus yang bagi ku adalah kursus biasa-biasa sahaja...tp mungkin bagi kakitangan bergred rendah seperti mereka, ini merupakan pendedahan baru selain dari kerja-kerja biasa yang dilakukan...sukar untuk ku tafsirkan perasaan ku, kali pertama bersama dengan orang-orang baru di sana..dengan pelbagai latar belakang sehingga ada seorang staf yang sehingga akhir kursus tidak mengetahui siapa aku kepada mereka...ada yang memanggil adik Farhana, ada yang memanggil aku anak pun...haha

Aku cuba tersenyum, berkongsi semangat yang ada namun kejadian pada Jumaat tengahari itu betul2 melukakan hatiku sehingga aku terpaksa pulang ke bilik..bimbang staf melihat keadaan ku...





Kini, semuanya tercalar...aku hilang kebebasan ku..blog kesayanganku, terpaksa ku tutup kerana begitu terluka dan tercalar...sungguh, malam itu aku cuba menulis lagi namun aku gagal dan terlalu tawar hati...namun, kini semuanya telah ku lenyapkan demi menjaga hati yang telah terluka...

Aku tahu, aku perlu hidup baru...meninggalkan semua kenangan lama...di sini, tiada lagi tempat untuk mengadu damba, aku berdiri keseorangan..menghadapi dunia2 baruku yang kurasakan begitu asing..Blog, izinkan aku mengeluh seketika..."huh"...anak manja sepertiku Blog, sukar untuk ku bergaul dan berjiwa dgn mereka, semasa di ofis lama pun, aku tidak betah bergaul dgn org lebih2 lagi kaum Adam kecuali yang betul2 rapat dgnku...

Aku tidak tahu sejauh mana aku mampu bertahan, setebal mana kebolehan aku di sini..hanya Allah tempat ku mengadu...aku hilang semuanya, hilang kepercayaan seorang ketua yang selama ini begitu mengagungkan ku...hilang orang-orang yang aku sayang...andai ini satu hukuman, aku redha Ya Allah...jgn kau hampirkan lagi kenangan lama itu padaku...

Kepada keluarga baruku, terima aku seadanya, maafkan aku sekiranya aku tewas menjadi Farhana yang dulu tapi aku yakin aku masih mampu buat yang terbaik...Bingo!

 TQ Cik Ema, belanja cendol yang sedap ni...terharu masih ada yang sanggup menangis kerana saya...special dedication buat Kak Ros dan Ema...terima kasihku...

Repost - All About Family 2

Posted by Farhana Isa at Monday, March 23, 2015 0 comments
Alahai comel...

smile...




Repost - Fairul's Wedding Part 1

Posted by Farhana Isa at Monday, March 23, 2015 0 comments
11 Disember 2011 @ D'Kelana TH Hotel...

Perkahwinan sepupu pertamaku sebelah emak...erm, akhirnya atuk kami boleh senyum la, cucu first dia dah kahwin..huhuhuhu...lepas ni adik aku plak, Febuari 2012...sebut pasal wedding Febuari ni, ish...apa la yg Allah nak tunjukkan pada kami yer...kad dah cetak, tapi caterer plak lupa booking utk kami...terpaksa la tukar tarikh...takpe la, ada la hikmahnya tu...suka tengok mak sibuk uruskan anak tunggal lelaki dia kahwin, ermm...ntah la...kami berdua ni ikut jer la...lepas ni kak long plak kot...hahaha...special utk semua sepupu2ku yg bengong ni...love u all...muahhhhh

** yang bestnya, mak kata kak long cantik, lepas tu aku pun sibuk tny mak.."Kak ngah tak cantik ke mak?"..hehe..mak jawab "cantik, anak2 mak semua cantik"...hehehehe...boleh le perasan kejap...haha


sampai2 posing dulu...

sepupu2ku...


kakyan, azra, makcik n kaklong

pengapit..auww jugak pakcik ni

makcik ni sempat lg baca novel


Repost - Fairul's Wedding

Posted by Farhana Isa at Monday, March 23, 2015 0 comments









 

Jantung Masih Berdetik, Hati Masih Terasa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting