Monday, 3 February 2014

Ho Chi Minh City..

Posted by Farhana Isa at Monday, February 03, 2014
5 Januari 2014..

Lepas je last paper, terus gerak ke airport...sgt la stress..hati tak happy pun tp sebabkan dah terbeli tiket ikutkan juga la langkah kakak..tp dlm hati memberontak tak nak pergi..klu boleh buat2 accident terlantar kt spital dah buat dah..x nak plak ade sape2 nak saje2 nak langgar aku kan..huhu 

Pengalaman di Ho Chi Minh? mlm pertama tu blurr juga la..perut dh lapar, x tau nak tuju ke mana..terpaksa la singgah satu butik ni Rohani Collection dan paling terpaksanya kena la beli telekung sbb nak tny kedai makan Muslim kat mana kan..huhu..nasib baik harga telekung kt sini tak mahal..so borong juga la 3 helai..dalam RM 90 duit Malaysia @ duit Pn Firdaus..keh3

Banyak juga restoran muslim kat sini, tak la payah nak cari makan..cuma mahal sikit la..seorang sekali makan dalam RM 30..dapatlah nasi putih dan 3-4 jenis lauk..agak mewah..dan boleh bungkus esok leh makan masa breakfast..masa breakfast kt hotel, just makan roti je la, mmg la ade sedia nasi goreng vegetarian tapi sebelah tu ade soup  Bxxx ok..so x yah la makan..bahaya

Disebabkan 2 hari je kt sini, esok nya kami sempat ke Chu Chi Tunnel je..join trip mat saleh satu bas..RM 45 (8.00 pagi - 4.00 petang)..mmg x de org Malaysia lgsg bas ni..kami 2 org je yg pakai tudung yang lain semua omputih..jd perhatian kejap..huhu..

Letih juga nak habiskan visit kat Chu Chi Tunnel ni, biasa la muzium perang kan..xde la best sgt, tp teruk juga la bisa badan sbb gatal sgt pergi masuk terowong kt sana..konon sahut cabaran cik puan sorang tu la kan..aduhai

Tak shopping apa sgt pun, just beli telekung + kopi Vietnam..tapi yg paling enjoy, dua malam kt sana asyik layan Kopi Ais je..terbaekkk la..

Oh ye, satu pengajaran yang tidak boleh dilupakan, please check tiket flight betul2 ya..disebabkan kesilapan membaca tiket flight kami surrended dekat airport hampir 7 jam dan lost lagi RM 1000 (sekali lagi card Pn Firdaus ye) beli tiket plg last hari tu...huaaaaaa...




first Dinner kami di HCM

Kopi Vietnam

terpaksa beli kt kedai ni, sbb seller tu main tarik2 tangan plak, luka tgn aku dicakarnya..bengong tul



rehat jap sebelum sampai Chu Chi Tunnel




0 comments:

Post a Comment

 

Jantung Masih Berdetik, Hati Masih Terasa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting