Wednesday, 17 October 2012

Dipandang Sayang, Dijeling Benci

Posted by Farhana Isa at Wednesday, October 17, 2012 0 comments
Menulis lagi..
 
Kisah hati pastinya, Ya Tuhan andai ini sekali lagi UjianMu aku redha..namun berikan aku sedikit kelonggaran agar dapat ku fikir dengan mendalam hikmah di sebaliknya..
 
Umpama lirik-lirik lagu, BERBISIK DI DASAR HATI, BERTANYAKAN PADA DIRI, APA YANG KU RASA KINI...
 
Sejujurnya hati ini runtun qalbu, teringat kata-kata sesorang yang sangat istimewa, sifat hati ini qalbu, berbolak balik..hanya akal dapat mengawalnya..mungkin kini, antara akalku dan hatiku sedang berperang..tapi antara yakin atau tidak, aku mengharapkan akal yang waras akan menang..perlu menang agar tiada lagi insan-insan lain yang akan kecewa..yang meratap hiba, yang meruntun pilu di atas satu anugerah 'perasaan' yang dikurniakan Ilahi..
 
Jangan disambut kasih yang datang, andai ini satu prinsip, ya jika ianya akan membahagiakan ramai pihak...andai itu kesudahannya, matikan aku Ya Allah dalam imam dan peliharalah diriku ini dari perkara-perkara yang Engkau murkai...
 
Jodoh Itu Rahsia Allah :)

Mode : sedih..bila sedih kerja pun x fokus :(
 
 

Saturday, 6 October 2012

End of the journey...

Posted by Farhana Isa at Saturday, October 06, 2012 0 comments
Hari terakhir di Medan, kami hanya bersiar-siar di bandar Medan...dapatlah singgah di beberapa kedai nak beli kain dan keropok...sejujur2nya saya tak berapa enjoy shopping di sini sbb budaya orgnya di sini suka kejar pembeli..so, mmg tak boleh nak tgk dan pilih2 sgt barang..suam2 je shopping pun...huhu




Flight kami pada pukul 9.30 malam, disebabkan bawa mak dan kami pun sedikit kepenatan, akhirnya kami buat keputusan nak check in hotel selepas lunch sementara tggu malam...jam 4, saya dengan kakak ke Spa, mmg best gile cuma kami sedikit terkejar..yang lain2 shopping kek lapis utk di bawa balik..yeaaaa, sampai Malaysia sudah...;)

Medan Part berapa dah ni ek

Posted by Farhana Isa at Saturday, October 06, 2012 0 comments
Sampai di Berastagi agak lewat, erm, Cameron Highland kedua la ni..sejuk dan produknya sayur dan buah..finally dah rasa strawberry kt sni, org kata rasanya lain tp secara personal rasanya sama je kotttt


jagung Berastagi, biasa je la...


monumen ni dibina dan direka sebiji seperti di Thailand..


salah satu view di Taman Alam, tempat ni katanya untuk para sami bermeditasi tapi dibuka juga utk org Islam untuk berzikir..erm, fikirlah sendiri ek





Aktiviti kami di Berastagi adalah mandi di Hot Spring Gunung Sibayak..pinjam ayat kak Salmah gak.."akhirnya dapat juga mandi air panas, mmg teringin sangat nak mandi"...keh3..kami keluar dalam jam 5, dan mmg masa mandi tu adalah waktu magrib...kui3..sbb pada masa tu view dari gunung berapi tu mmg cantik..awesome la..mmg real nampak api..



muka penat lepas mandi air panas...

Malam terakhir di Medan..alahai, dah nak balik Malaysia nih :(

Otw ke Berastagi...

Posted by Farhana Isa at Saturday, October 06, 2012 0 comments
Kami tinggalkan Samosir Island, sebelum bergerak ke Berastagi, kami singgah di sebuah perkampungan Batak...seram gak tempat ni..mungkin adat orang Batak tu yang agak berbeza dengan budaya kita...




menunggu feri untuk ke Berastagi

bersama Supir kami



Setelah sampai di dermaga, kami teruskan perjalanan hampir 4 jam lagi ke Berastagi..disepanjang perjalanan kami disajikan dengan ladang kopi dan dimaklumkan syarikat Nestle yang menghasilkan Nescafe tu mengambil kopi dari sini rupanya...

singgah sebentar di sini untuk berehat dan menikmati kopi serta pisang goreng yang sangat best...


view dari cafe


air terjun sepiso-piso..nak turun ke air terjun tu perlu 2 jam..mmg tak la kan...



air terjun ni sebenarnya terbentuk dari mata air gunung tu..hebat ciptaan Allah



Menuju ke Berastagi...lagi 2 jam nih...huhu

Samosir Island lagi..

Posted by Farhana Isa at Saturday, October 06, 2012 0 comments
Betul2 berehat di sini ;)




makan malam...





nelayan di tgh2 tasik



Hari ketiga di Medan, sebelum bergerak ke Berastagi sempat la menikmati udara segar berhadapan tasik Danau Toba..


ni org tgh meroyan sbb hubby tertinggal kt Malaysia..haha



mcm sebuah lukisan jer kan





Selamat tinggal Samosir Island dan Danau Toba, pasti saya akan dtg lagi..Insyaallah ;)
 

Jantung Masih Berdetik, Hati Masih Terasa Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting